Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров обяви, че няма намерение да заема ръководен пост в българския футбол.

В специално интервю за спортно шоу "Пред банята" той сподели, че не се вижда в ролята на ръководител и на този етап смята да остане да живее в Англия, където семейството му се чувства отлично. Стилиян се е отдал на пълна почивка след периода на лечение от левкемия и още не е решил с какво ще се занимава. Той още веднъж благодари на всички българи за подкрепата в най-трудния етап от живота му. "Надявам се скоро да се прибера в България. Лекарите още не ми разрешават да пътувам със самолет, но до няколко седмици и това ще стане. Не съм си идвал от две години. Липсват ми родителите и приятелите. Искам още веднъж да използвам възможността да благодаря на всички българи за подкрепата, която ми оказаха в тази трудна за мен ситуация", заяви бившият халф на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила.

Той призна, че все още му е рано за повече натоварвания и плановете му за треньорска дейност трябва да почакат. "Известно време работих като треньор на резервния отбор на Вила, но прецених, че физически и психически не съм готов. Сега прекарвам повече време със семейството си и съм щастлив. Децата ми са свикнали в Англия и оставаме тук. Често обаче ще се прибирам в България, за да виждам близките си", продължи Петров.

По думите му българският футбол има много проблеми.

"Не смятам обаче, че аз съм човекът, който може да ги реши. Знам от какво разбирам и от какво не. Чел съм интервюта на Димитър Бербатов и е видно, че той има амбиции да се захване с нещо подобно. Аз обаче не искам да заемам ръководен пост в БФС. Това е огромна отговорност, постоянно трябва да си под натиск и да търпиш упреци от различни посоки. Ако си бил добър футболист, това не означава, че ще си добър управленец. На Борислав Михайлов със сигурност не му е лесно. Мисля, че скоро ще има конгрес на БФС. Пожелавам на Боби или на евентуалния нов президент да направят така, че футболът ни да тръгне нагоре", каза рекордьорът по мачове за националния отбор. Стенли коментира и ситуацията около евентуалното закупуване на акции в ЦСКА.

"Имах доста разговори със Стойчо Младенов и Томов, но още не съм взел акции. В ЦСКА и Левски има сътресения, защото не водят правилна политика. Всеки треньор се нуждае от време, за да изгради стил на игра, а в родните грандове има голямо текучество. В това отношение Литекс, Лудогорец и Ботев (Пловдив) са за пример на грандовете, защото с добра организация и много амбиция показаха верния път. У нас трябва да се обърне повече внимание на школите. С повече дисциплина и по-малко текучество ЦСКА и Левски ще се върнат на върха", убеден е Стилиян. В края на интервюто той призова българският народ да е единен въпреки всички трудности, които съпътстват ежедневието ни.