Неуспешен опит за кражба на тръба от недовършената канализация на Борово завърши с присъди срещу двама от апашите, а срещу третия съучастник делото тепърва ще се гледа отделно.
На 6 май миналата година тримата били заловени в местността Арпалъка, докато се опитвали да натоварят и изнесат метална тръба, оценена на 1216,80 лева. Идеята им била да я издадат като старо желязо.
Тръбите са част от колектора, който трябвало да завърши с пречиствателна станция, където да се вливат отпадъчните води на Борово и селата наоколо. Но тъй като финансирането на проекта секнало, обектът бил замразен.
И тримата крадци са вече осъждани, единият от тях е работил по програма за временна заетост към общината. Точно той бе пратен отново за 10 месеца зад решетки при строг режим. Вторият апаш се споразумя с Темида за условно наказание. А каква ще е съдбата на третия участник в престъплението, тепърва ще каже Беленският районен съд.
„Големият ни проблем е безработицата, 35% от населението няма работа. Затова такива кражби при нас са ежедневие, няма как да опаша с камери всички улици и полето - тръбите, за които става дума, са на отстояние 2-3 километра от Борово“, обяснява кметът Георги Георгиев.