Мъж и млада жена се удавиха в река Вит след нелепа катастрофа през нощта. Тази сутрин в 4,30 часа в полицията в Долна Митрополия е получено съобщение, че край стопанския двор в село Комарево, джип "Хонда" е паднал във водите на старо корито на река Вит. Незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната. Мястото в реката е дълбоко, защото от там строителни фирми копаят и изваждат баластра. Наложило се е съдействие на специализирана техника.
Спасителите са успели с трактор да изтеглят джипа от водите. На задната седалка в него са били намерени удавени 34-годишен и 24-годишната му спътничка. Труповете са приведени за аутопсия. Другите двама мъже от колата при падането сами са излезли от реката. Те са 46-годишен и 42-годишен.

Предстои снемане на обяснения от тях в РУП Долна Митрополия. По първоначална информация инцидентът е станал след злоупотреба с алкохол. Преди катастрофата, четиримата от селото са празнували във вила край реката.

Една от причините за произшествието е шофирането на черен път с превишена скорост. Случаят се изяснява. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава разследващ полицай. Сезирана е прокуратурата.