Добре, че дърветата не могат да говорят. Защото иначе ще разкажат не само на какви потресаващи картини стават свидетели след заздрачаване, но и какво е чувството да те прободат с използвани спринцовки.
Точно до тенис кортовете в Парка на младежта и на метри от оживения комплекс „Норд“ има едно уединено място с история. За това свидетелства едно от злощастните дървета, на което са забити поне 20 използвани спринцовки като арт инсталация на наркоманската гордост. От него виси и черен кабел, за който лесно може да се предположи, че служи за стягане на ръцете за по-бързо намиране на вените и инжектиране на дрога. Колко са опаковките от спринцовки, едва ли някой може да се наеме да преброи - те са пръснати навсякъде. Компания им правят празни кутии от цигари, използвани за забърсване хартиени кърпички и дори дрехи.
Превърнатото в наркосборище бивше игрище е на метри от обитавани къщи, почти граничи с кортовете и от него има пряка видимост към басейните на бившия „Норд“ и входът на нашумялото през лятото нощно заведение „Плей“. Виждат се още Дунав и алеята, по която редовно се разхождат семейства с деца. И едва ли предполагат, че на метри от тях се събират трескави наркомани да си сложат поредната доза дрога.