10 фолклорни състава от община Иваново и от Русе се включиха във Фестивала на гъбата, а голямата атракция по традиция беше изложбата „Гъбени вкусотии“, в която се откроиха ордьовър от гъби, гъбена запеканка, палачинкова торта с гъби, макарони с гъби, пълнени печурки с пушена скумрия, баница с гъби, „Плаващи медузи“ /гъбки с капачета от репички в сос/ и десерт „Градина с гъби“.
В същото време в центъра на селото представители от „Съюза на пенсионерите-2004“ показаха дълго плетен килим. Председателят на съюза Йордан Казаков обясни, че то е част от проект „Желаният Дунав“, в който се включват организации от няколко страни по поречието на реката. Целта е участниците от различните държави да изплетат на една кука вълнена лента, дълга колкото Дунав - 2857 км. Тя ще бъде представена на международния Дунавски фестивал в германския град Улм на 13 юли тази година.
От Русенско са се включили около 200 души. Всеки от тях плете килимче с размери 50 на 50 см, както към момента има готови повече от 150 метра.