Емблематичният за поколения русенци ресторант „Овчарска лъка“ на Текето отваря отново до броени дни. Нов мениджърски екип е запретнал ръкави да обнови тотално популярното някога заведение и да го превърне в любим пристан за отдих на семействата от града, които искат да починат и да хапнат и пийнат сред природата, докато децата им  поиграят на воля в гората, но под надзор. Очаква се официалното откриване да стане в последните дни на месеца.
Ресторантът е тотално обновен и може да побере до 350 човека. Компаниите обаче могат да се разполагат в различни секции, така че в единия край да тече детски рожден, а в другия - приятелска сбирка на възрастни, при това без двете групи да си пречат. Засадени са над 800 стръка цветя, музиката ще е тиха и приятна, за да се усеща горската атмосфера, стандартното ресторантско меню ще бъде допълнено с множество специалитети, пици, ще има истинско чеверме с водно колело и чекръци.
Искаме хората от Русе да си припомнят как може да се почива на чист въздух на 10 км от града, обясни управителят на заведението Васил Василев.
Най-голямата гордост на новите стопани на „Овчарска лъка“ е огромната детска площадка, разположена върху 3 декара площ непосредствено до заведението в гората. Разделена е на две части - за най-малките и за по-големите деца, оборудвана със всякакви уреди за игра, беседки, индиански къщички, истински лодки. Там малчуганите ще могат да тичат и се забавляват на воля под надзора на аниматори.
Помислено е и за улесняване на придвижването от Русе до „Овчарска лъка“ и обратно. Таксиметрови превозвачи ще предложат фиксирани преференциални цени за транспорт в двете посоки, а за дошлите с автомобил ще има възможност да ползват услугата „drink and drive“, при която шофьор кара до дома личния автомобил на човека, който на място е решил да замени минералната вода с ракия със салата.