Известният в близкото минало волейболист Христо Илиев е вероятният нов старши треньор на „Дунав“, научи „Утро“ от президента на русенския клуб Валери Андреев.
„Срещата ни с г-н Илиев стана малко случайно и съвпадна с дните, в които вече бе ясно, че нашият отбор получи покана за участие в Суперлигата. След проведени разговори се разбрахме идната седмица да пристигне в Русе, да се запознае на място с обстановката, да види с какви играчи разполага към момента и едва тогава да финализираме преговорите. За нас ще е чест, ако такава голяма фигура в българския волейбол застане начело на „Дунав“, каза Валери Андреев.
60-годишният Христо Илиев беше един от най-добрите състезатели на „Славия“ и „Левски“ с дългогодишен стаж в националния отбор. През 2000 година той бе назначен за старши треньор на мъжкия държавен тим и работи за него в продължение на две години. Под негово ръководство „лъвовете“ заеха шесто място на европейското първенство през 2001 година. После, както обикновено се случва у нас, бе освободен и сменен с Асен Гълъбинов, при когото националите се сринаха.
Илиев бе назначен през 2003 година за главен треньор на индийските национални отбори. През 2004 година работи в „Лукойл Нефтохимик“, а след това се зае с отбори от Кувейт и Обединените арабски емирства. Последният му треньорски ангажимент бе като наставник на „Хайстер Волей ЛТУ“.