С гласовете на делегати от Русе, Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово Станимир Станчев бе избран за нов член на Националния изпълнителен съвет на СДС. Събранието се проведе в четвъртък в присъствието на лидера на партията Божидар Лукарски. Битката е била оспорвана и само няколко гласа не са стигнали на Юлиян Гарелов да заеме тази позиция, казаха делегати.
СДС в Русе е жив и това ме вдъхновява. Надявам се, че новият член на ръководството ще работи с всички сили за развитието на СДС и подобряването на връзката между централата в София и местните структури, каза лидерът на сините Лукарски. Станимир Станчев е икономист по образование, има частен бизнес, от 13 години е член на СДС и е втори мандат общински съветник в Русе.
Присъствието на СДС в Реформаторския блок предстои да бъде легитимирано от НИС в следващите три месеца, както това се случи с партията на Меглена Кунева, каза още Лукарски. На въпрос дали точно „България на гражданите“ не се оказва водещ фактор в обединението заради държавната субсидия, сините отговориха, че разполагат с „добър капитал от дългите години със субсидия“. Основната ни цел в момента е да бъде свалено правителството и да има предсрочни избори, категоричен бе председателят на СДС.
Новоизбраният член на НИС Станимир Станчев коментира, че на практика на местно ниво Реформаторският блок вече работи, а в близко бъдеще ще бъдат поканени всички желаещи да помагат на каузата да се присъединят към местните структури. Според него формулата работи добре в Русе, където се взаимодейства добре с ДСБ и има местни инициативи още преди партиите да са на практика членове на Реформаторския блок.