Джон Лоутън в изпълнение на Огнян Балканджиев - такъв подарък са подготвили от Община Русе за легендарния музикант от култовата рок група „Юрая Хийп“, който днес ще вземе участие в традиционния Грийн рок фест.
Мечтата на главните организатори на феста - русенското читалище „Захари Стоянов“, да чуят и видят на живо в Русе изпълнение на рокендрол и блус вокалиста, се сбъдва. Тази вечер роденият през юли 1946 година в британския Халифакс Лоутън ще възнагради надеждите и очакванията на хилядната русенска публика. Както стана ясно, неговото пристигане в Русе се осъществява със съдействието на Цонко Цонков - рокаджията-кмет на Каварна, когото приятели и почитатели не без основание наричат „кметъл“.
Това е поредният шарж, с който художникът на „Утро“ Оги Балканджиев прибавя нови бележити личности в своята галерия от забавни портрети. Сред тях са папа Йоан Павел Втори, Христо Стоичков, Тити Папазов, Валентин Златев, банкери, бизнесмени, лекари, общественици. Шаржовете, нарисувани от Оги, вече са няколко стотици, като специално място заемат артистичните персони - от знаменития русенски джазмен Петьо Петров-Парчето /три пъти рисуван от Балканджиев/ през AC/DC до днешния гост на Русе Джон Лоутън.