Зеленооката Ралица Господинова засега е единствената русенка, която ще представя града ни на националния конкурс за красота „Мис България Юнивърс“. Магнетичната красавица от Английската гимназия вече има една корона зад гърба си, след като тази година си завоюва титлата „Мис Русе“.
17-годишната Ралица е спечелила симпатиите на журито на първия кастинг за конкурса на 8 септември. Така само няколко дена по-късно вече е получила очакваното обаждане, че е одобрена като една от претендентките за короната.
„Взехме си мерките, направихме първи крачки по червения килим и най-важното - забавлявахме се“, споделя за първоначалния подбор Ралица.
Конкурсът, който се организира от модна агенция „Мега Талант Груп“, ще се проведе на 22 септември в „Парадайз Център“ в София. Все още не е ясен броят на красавиците, които ще се борят за титлата, тъй като на 17 септември предстои да се проведе още един кастинг. Победителката ще участва в големия финал за „Мис Вселена Юнивърс“ на 9 ноември, който за пръв път ще се проведе в европейски град и това е руската столица Москва.
Конкурсът добива все по-голяма популярност и се гледа на живо от стотици милиони зрители по света. Негови организатори са милиардерът Доналд Тръмп и най-гледаната американска телевизия NBC.