Нелегален пункт за вторични суровини в района на бившата „Търговия на едро“ е разбит от Икономическа полиция в сряда със съдействието на униформени от Второ РПУ.
Пунктът бил под наблюдение след сигнал, че извършваната в него дейност е различна от лицензираната. Собственикът имал разрешение да отдава база за складиране на метали, за което държавната гаранция е 5000 лева за тази година. Бизнесменът обаче изкупувал отпадъци, за което гаранцията е 30 000 лева.
В сряда полицай под прикритие влязъл в базата като клиент и започнал да оглежда отпадъците под предлог, че търси някаква част за колата си. В това време клошари и  мургави любители на вторичните суровини започнали да носят железа, които закупчикът теглел на кантара и плащал на място. Полицаят звъннал по телефона на колегите си, които нахлули в момент на разплащане.
По случая е образувано досъдебно производство за документна измама. Металите са изнесени и са откарани в склад на отговорно пазене. Пунктът е затворен, материалите по случая са пратени в прокуратурата.