Бившият премиер Бойко Борисов може да излезе като титуляр в мача на „Витоша“ /Бистрица/ срещу „Дунав“ тази събота от 17 часа на стадион „Локомотив“ в София, научи „Утро“. Лидерът на партия ГЕРБ вече направи дебют в професионалния футбол с 54 минути игра при равенството на своя отбор срещу „Раковски“ в двубой от третия кръг на първенството в „Б“ група. Със своите 54 години Борисов се превърна в най-възрастния професионален играч в историята на българския футбол.
„Тигрите“ от Бистрица са 5-и със 7 точки, а дунавци са 13-и с 3. Преглед на състава показва, че във „Витоша“ няма случайни играчи. Вратарят Боян Пейков, играл за кратко и в „Дунав“, стигна като страж на „Берое“ до националния отбор по времето на селекционера Лотар Матеус. Защитникът Симеон Иванов пък има кратък стаж в Испания като футболист на „Райо Валекано“. Гигантът Иванов /195 сантиметра/ е известен с прякора Матераци. 
Кирил Брестовички записа доста мачове за „Марек“ и „Бдин“, Йордан Върбанов мина през ЦСКА, „Славия“ и куп други родни отбори, Христо Господинов бе важна фигура в „Миньор“, „Марек“ и „Видима“, а юношата на „Левски“ Четин Садула пробва късмета си в „Дунав“, „Калиакра“, „Родопа“, ЦСКА, „Етър“, „Локо“ /Пд/.
Водачи на атаката са доскоршният голмайстор на „Славия“ Николай Божов и Анатоли Тодоров, чиято лебедова песен бе като играч на „Литекс“. Младият Кристиян Ковачев и Бойко Борисов са другите двама картотекирани нападатели. Божов минава за твърд титуляр, така че другите момчета ще трябва да седнат на пейката, ако бившият премиер пожелае да излезе на терена от първата минута. 
Всъщност, „Витоша“ има вече един мач срещу отбор от Русенска област. С Борисов в състава тимът печели преди две години купата на Аматьорската лига с финална победа от 2:1 на стадион „Васил Левски“ срещу „Две могили“.