Кварталът ни е чудесен - тих и спокоен, макар да е винаги в периферията на общинската управа, затова ще направим всичко необходимо, за да помолим за детска площадка, обяви пред „Утро“ Анелия Владимирова, която от седмица събира подписка в подкрепа на искането за защитено детско пространство. Ако не беше отец Иван Стойчев и улица нямаше да имаме, допълва Маргарита Тодорова, която живее в кооперацията срещу храма „Св.Възнесение“.
Девет жилищни блока са изградени в последните социалистически години в района, но за площадка никой не помислил. Това е причината живеещите в „Люляк“, „Енерго“, „Гоце Делчев“, „Детелина“, „Мир“, „ДДФ-1“, „Менделеев“, „Лора“ и „Вароша“ да потърсят подкрепата на кмета Пламен Стоилов и да поискат от него съдействие. Първите разговори са водени още в началото на лятото, но отпускарският сезон забавил планирането на игрището. Затова и хората са се обединили и направили с подръчни средства люлка и поставили старо баскетболно табло. Пластмасовите седалки на люлката още на първата седмица не издържали на детските лудории и били сменени с употребявани автомобилни гуми.
Кварталът е оживен, има много млади семейства, вечер тук е по-шумно от центъра на града и се надяваме някой наистина да се загрижи за нас, допълва инициаторката Владимирова.