Подложените на неспирен тормоз от интензивния трафик на тежкотоварни камиони жители на Червена вода вчера се срещнаха с областния управител Венцислав Калчев. Трима от потърпевшите - Милко Даскалов, Енчо Симеонов и Трифон Минчев обясниха на Калчев, че от години са жертва на вървящите един след друг камиони и къщите им вече са напукани.
„На първо време г-н Калчев ни увери, че ще се заеме с въпроса за поставяне на камери за контрол на скоростта на главния път, както и за цялостното му преасфалтиране“, обясни за „Утро“ Даскалов. Самият областен управител е заявил, че изграждането на околовръстен път е удачен вариант, чиято реализация обаче ще отнеме години. Затова са важни първоначалните мерки за ограничаване на скоростта.
Както „Утро“ подробно разказа, голяма част от жителите на Червена вода са изключително недоволни от натовареното движение на метри от домовете им не само заради нетърпимия шум, а и заради силните вибрации, докарали повреди по домовете им. Всеки ден при нас има земетресение, описват ситуацията с черен хумор хората от Червена вода.
Милко Даскалов сподели, че след срещата с Калчев таи надежда за справяне със ситуацията. Но хората далеч няма да чакат някой да прояви воля, а ще започнат подписка до областния управител, правителството и Брюксел. „Транспортът расте със секунди. Ако продължаваме все така да търпим, след 10 години ще трябва да си съборим жилищата и да ги строим наново“, недоволства Даскалов.