Живеещи къща срещу къща роднини от Тетово стигнали до бой заради няколко чепки грозде. Това обаче е само върхът на айсберга, чиято основа са многобройни и тежки скандали, с които фамилията била известна в селото.
В ядрото на кавгата от 29 август 2013 година била 63-годишната етърва на набитата Т.Й. Бойната дама живеела със съпруга си и свекърва си, а срещу тях живеела сестрата на мъжа й с норвежкия си съпруг.
Пострадалата Т.Й. поискала да набере от роднините няколко чепки грозде, тъй като норвежецът пожелал да си хапне. Майка й позволила, но етървата не се стърпяла и подхвърлила ехидно „Продължавай да береш, гроздето е безплатно“. После блъснала „натрапницата“ на земята и я халосала по главата с бастуна на собствената й майка. Кална, разплакана и окървавена, битата жена захвърлила торбичката с грозде и се прибрала у дома си, откъдето се обадила на полицията.
Леката телесна повреда донесе на нападателката освобождаване от наказателна отговорност и минималната глоба от 1000 лева. Освен това 63-годишната жена ще трябва да плати на сестрата на мъжа си 800 лева обезщетение за претърпените болки. Решението може да се обжалва.