Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отново проговори онлайн. Този път той направи две изявления, които се появиха почти по едно и също време, но по различни теми.В Туитър Борисов е лаконичен: "При това управление скоро телевизиите ще се затрудняват в подбора на кадри за сутрешния блок." Вероятно той визира скандалното интервю на Генка Шикерова и Лютви Местан в сутрешния блок на bTV днес.

Далеч по-изчерпателен бе Бойко Борисов във Фейсбук. "Чета и не мога да повярвам на тази гигантска манипулация за полетите на "Авиоотряд 28". В цифрите, които са написали, влизат всички полети на президентството, всички полети на НС, всички полети на военните и всички полети, с които изпратихме до Израел пострадалите от атентата в Сарафово. Влизат полетите, с които извозихме руските туристи при проблема с "Алма тур", за да запазим добрите отношения и туризма в България, полетите на българските пожарникари, които прославиха България с професионализма си при пожарите в Израел и Русия, полетите, с които се спасиха животите на полицаи, артисти, отвлечени от пирати хора, с които се гасяха горски пожари и всичко останало...", пише Борисов.

"Факт е, че комисията на марионетката Лаков, дадена от БСП и ДПС на "Атака", не иска и бяга от това да сравни полетите с тези, направени от правителството на Тройната коалиция, ръководено от Станишев. Не иска да разследва как бяха закупени еърбъсите и дестинациите на летенето им. Смея да твърдя, че така описани, че полетите са ми до Луната, Тройната коалиция на Станишев е летяла до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно. Обещавам им, че когато ги свалим от власт, ще има анкетна комисия за това, за да могат българските граждани да сравнят кой къде е летял, по каква работа и да се види къде са летели те по скъпите курорти и дестинации. И в момента военните хеликоптери участват в снимането на филми, защото те не са военни, а са транспортни, само се водят като такива !!!!", пише Борисов.