Два кабинета в Община Варна са били окрадени, става ясно от полицейския бюлетин. Престъплението се е случило през работния ден на 14 май, като на същия ден са били подадени 2 сигнала - за кражба на портмоне от дамска чанта и за задигната видеокамера със зарядно устройство.
Вещите са били оставени в два различни кабинета, намиращи се на високите етажи на общината. Като притежателите им разбрали, че липсват, моментално сигнализирали в полицията. След проведено разследване, бил спипан извършителят. Оказало се, че това е осъжданият вече С.М. на 37 г. от Девня. По случая са образувани досъдебно производство и преписка, а крадецът е бил задържан за 24 часа, а след това мярката му е била продължена с прокурорско постановление за срок от 72 часа, тъй като лицето е осъждано, а престъплението е извършено в изпитателния срок на присъда.

От пресцентъра на полицията обясниха, че в откраднатото портмоне не е имало голяма сума пари – била е под 100 лева. От там отказват подробности, за това, кои са били обраните служители на общината с мотива, че те са потърпевши.

БЛИЦ се свърза със заместник-кметът по сигурността – Тодор Иванов, който е и бивш директор на полицията в морската столица. Той обаче категорично отказа да даде каквато и да била информация по случая и отказа всякакъв коментар. „Няма как да ви кажа, има разследване. Как ще ви кажа – има досъдебно производство в Първо районно”, бе позицията на Иванов. На въпрос: „Общината няма да даде никаква информация по случая ли?”, той отговори: „Не общината. Аз няма да ви дам”.

Източници на БЛИЦ коментираха, че не случайно случаят не се афишира, тъй като самите кражби са станали изключително куриозно, освен това, нито извършителят е случаен, нито пък окрадените кабинети са на случайни служители на общината.