С красив букет за майката на четиризнаците Севи посрещна вчера кметът Пламен Стоилов щастливия баща Ерхан Ахмедов.
Вниманието на общинарите към младото семейство, което рязко се увеличи след успешно раждане на четири бебета в понеделник, не се изчерпва с добрите пожелания и цветята. Още в кабинета на кмета 31-годишният Ерхан попълни молба за еднократна помощ, а домакинът го увери, че ще получи максималните 1000 лева по общинската наредба за социалните дейности.
Четиризнаците носят и друг късмет на родителите си - общинско жилище. Апартаментът, в който многодетното семейство ще бъде настанено, е двустаен и се намира в блок 107 в квартал „Чародейка“.  
Кметът увери, че ремонтът там започва до седмица и докато изпишат бебетата от болницата, домът ще светне.
Младото семейство е картотекирано за общинска квартира през 2012 година, тъй като в момента обитава таванска стая към апартамент на тяхна баба на ул. „Видин“, разказа шефката на предприятието, което стопанисва общинските имоти Анелия Няголова.
Преди време, щом се разбрало, че майката е бременна, била им предложена къща на ул. „Цар Асен“. Тя обаче се нуждаела от сериозен ремонт, за който семейството нямало пари и настаняването не се състояло.
Новата квартира все още не е освободена от предишните наематели, които ще бъдат изведени принудително. Щом окончателно си изнесат багажа, започваме ремонта, увери Анелия Няголова.
Вчера служители на общинското предприятие заведоха Ерхан Ахмедов в социалната служба, за да му помогнат с кандидатстването на еднократната държавна помощ. А Пламен Стоилов даде телефона си на бащата, за да го търси при нужда.
Семейството ще получи сега еднократните си помощи, но 4 деца не се гледат лесно, така че и в бъдеще ще помагаме според възможностите си, защото за нас е много важна политиката за подкрепа на младите и децата, каза кметът пред „Утро“.

Фейсбук започна дарителска кампания, съветниците също дават лепта

Дарителска кампания за щастливото семейство започна във Фейсбук Анна Стомонякова, която успяла да се свърже с щастливия татко и да вземе данните на банковата му сметка:

IBAN : BG02BUIN95611000266898
Алианц Банк България Русе
Ерхан Неждиев Ахмедов


„Не забравяйте, че за да си щастлив, трябва да правиш другите щастливи!!!“, обръща се към хората в социалната мрежа Анна. Общинските съветници също ще дадат своята лепта за четирите дечица и родителите им. По предложение на д-р Ервин Чакърян вчера комисията по здравеопазване единодушно реши на сесията на 19 септември да се сложи касичка за дарения.