Със заповед на министъра на вътрешните работи полицаите Павел Ангелов и Радослав Георгиев са уволнени дисциплинарно заради действията им по случая в Лясковец, съобщава Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Промените в дирекцията започнаха на 14 март 2014 г., когато временно изпълняващият длъжността главен инспектор Христо Христов беше сменен заради случая, при който психично болният Петко Петков уби полицай и рани други трима.

По повод провалената операция вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че ще има дисциплинарни наказания и за бившия директор на ОДМВР-Велико Търново комисар Живко Коцев, както и за двамата полицаи, които са заснели къщата на Петков преди операцията.

От великотърновската полиция днес съобщиха, че на бившия директор на ОДМВР-Велико Търново главен инспектор Христо Христов е издадена заповед за временно изпълняващ длъжността началник сектор "Противодействие на криминалната престъпност".

Също с днешна заповед на министъра на вътрешните работи главен инспектор Павлин Лазаров и старши инспектор Марин Маринов са назначени временно за срок от една година за началници на районните полицейски управления в Горна Оряховица и Полски Тръмбеш.