Бившата спортна зала на бул.“Тутракан“ скоро ще бъде само спомен. От доскорошния дом на клуба по бадминтон е останал само бетонният скелет, а събарянето заради започналото разширение на булеварда продължава.
Едновременно с това върви изграждането на подпорни стени в посока Дунав мост и полагането на нов водопровод.
Тъй като пътят ще се разширява, дърветата, които попадат в този обхват, се премахват. Гражданин сигнализира вчера в „Утро“, че на строителната площадка на булеварда точно срещу пътя към Пристанищен комплекс коренищата на отсечените дървета остават неизвадени и се засипват, което само след 2-3 години ще разруши пътя.
Наша проверка на място установи, че вече има извадени две коренища, а техническият ръководител на обекта ни увери, че и останалите също ще бъдат махнати.
Съмненията са напълно безпочвени, в момента изграждаме подпорна стена, а пръстта, която виждате, е за засипване на водопровода, който се полага, обясни специалистът.
Зам.-кметът Димитър Наков, който ръководи проекта, също бе категоричен, че няма как пътят да се строи върху коренища. Той съобщи, че вече е договорена реконструкцията на транспортьора на ТЕЦ-а, който минава над пътя. Тя се налага, за да се отвори пространство за разширението на платното. Заради дъждовете има известно забавяне в линейния график, но то ще бъде наваксано през следващите дни, ако времето се задържи хубаво, каза още Димитър Наков.