Една година условно с три години изпитателен срок е наказанието на русенски адвокат за това, че фалшифицирал подписи на своя клиентка. Освен това Районният съд го наказа и на обществено порицание чрез прочитане на присъдата по общинското радио. Присъдата обаче е само на първа инстанция и може да се обжалва.
Жената прибегнала до услугите на юриста, след като фирма за бързи кредити й наложила запор на заплатата, тъй като била поръчителка на позната, която спряла да се издължава. Тя обаче не искала да плаща чужди сметки и започнала да претендира, че изобщо не се е съгласявала да става поръчител. И тъй като не успявала да открие дамата, която престанала да си погасява вноските, се обърнала към адвоката. Той пък оформил искане прокуратурата да открие и задължи кредитополучателката да си плаща вноските. В края на май 2013 година обаче районната прокуратурата сметнала, че няма данни за извършено престъпление от общ характер и отказала образуване на досъдебно производство.
Адвокатът посъветвал клиентката си да обжалва отказа на по-горна инстанция, като избегнал формалностите и вместо тя да се подпише на жалбата, за по-бързо решил самият той да имитира подписа й. В документа той набедил кредитополучателката, че е представила неверни обстоятелства, благодарение на които получила заема и реално поръчителят не е давал съгласието си да бъде вписван като такъв.
За изясняване на противоречията били назначени графологични експеризи, които категорично установили, че адвокатът е фалшифицирал подписите на своята клиентка, която собственоръчно се е подписала като поръчител по бързия кредит. Самият адвокат пък частично признал вината си, като обяснил пред съда, че бил подведен от уклончивите твърдения на клиентката си.