В истински кошмар попаднала проститутка на бул.“България“, след като клиент я отвлякъл, насочил пистолет към нея, тръгнал да я пърли с горелка, налагал ходилата й с дървени бухалки, а след всичко това решил да я задържи за собствена жена и дори я завел на преглед при гинеколог. В крайна сметка многократно осъжданият похитител ще влезе в затвора за 5 години, ако присъдата на Районния съд бъде потвърдена и на по-горните инстанции.
Трилърът се разиграл през юли миналата година. Тъй като знаела рисковете на булевардната професия, Н.Б. имала схема за превенция от опасни клиенти. Още по-благоприятен за нея бил фактът, че сводникът й бил мъжът в живота й, с когото живеела. Докато тя кършела предизвикателно снага на Международното, той я наблюдавал от заведението на близката бензиностанция. Когато тръгнела с клиент пък, винаги му пишела SMS, в който уточнявала къде ще е сеансът. Обикновено десетина минути по-късно му се обаждала, че се връща на работното си място и всичко е протекло по мед и масло.
Не така се случило обаче, когато силистренец я качил в автомобила си. Всъщност Д.Б. не опирал за първи път до услугите на проститутката и решението му да я отвлече не било спонтанно. Няколко дена след като за първи път имал вземане-даване с жрицата, идеята му хрумнала и тръгнал да я реализира. Взел назаем кола от свой познат, дошъл в Русе, натоварил нищо неподозиращата проститутка и тръгнал към обичайното място за секс - в района на намираща се в близост автоморга. С пристигането там обаче вместо страстите да се разгорят, избила яростта.
Похитителят започнал да бие безмилостно жрицата, завързал здраво двете й ръце с пластмасова примка за дръжката на предната дясна врата и я накарал да легне на пода на колата под арматурното табло, като я покрил с дреха, за да не се вижда. За да запуши устата на жената, която крещяла за помощ и го молела да спре с насилието, той насочил пистолет към главата й, като й казал, че ще я убие. След това потеглил към Силистра, като по пътя сложил метални белезници на проститутката, с които закопчал ръцете й зад гърба, и я преместил на задната седалка, като отново я покрил с яке. Закарал я в дома си, а заради неимоверния тормоз тя изобщо нямала намерение да се съпротивлява и вика.
В същото време на Международното в Русе настъпила паника какво се е случило с жрицата и защо я няма. Телефонът й бил изключен, а сводникът й нямало как да подаде сигнал в полицията за изчезването на жената, тъй като самият той бил издирван. Затова на помощ се притекла нейна колежка, която сигнализирала Второ районно за отвличането на жената.
Същата вечер похитителят наредил на заложничката да се обади на сутеньора си и да поиска 5000 лева откуп, ако иска отново да я види жива и работоспособна. Сводникът поискал да обясни на престъпника, че няма толкова пари, но той категорично затворил телефона и му заявил да чака инструкции за размяна. Отвлечената проститутка била силно уплашена от боя и от арсенала на силистренеца, в който били наредени бойни и хладни оръжия и белезници, и затова решила да му се подчинява безпрекословно.
Два дена по-късно престъпникът бил готов на нова серия изтезания - нарамил дървена бухалка, газова горелка и ролка с тиксо и завел жената в покрайнините на Силистра. Той бил силно подразнен, че сводникът вече не си вдига телефона и си го изкарал на проститутката - закопчал с белезници ръцете й, взел бухалката и започнал да нанася с нея силни удари по ходилата й. За да спре умоляванията и виковете на жрицата, той й залепил устата с тиксо и за втори път й казал, че с нея е свършено и ще я убие. За целта взел горелката, опитал се да я запали, за да обгори тялото й, но за късмет огън не излизал и се отказал от пъкления си замисъл.
В крайна сметка похитителят се примирил с факта, че явно проститутката не е толкова важна за своя сутеньор и няма да получи откуп за нея и решил да си я задържи като жена. Казал й, че вече ще живеят заедно „до края на живота си“ и я завел на гинекологичен преглед в силистренската болница за проверка на здравословното й състояние. Идеята му била да изглежда така, сякаш проститутката е решила да избяга с него и да се откъсне от досегашния си порочен и неморален живот. За целта й купил СИМ-карта с нов телефонен номер, от който да се обади на близките си и да им обясни, че е добре, сама е решила да напусне Русе и да не я пускат за издирване в полицията. Междувременно обаче органите на реда в Русе и Силистра започнали съвместни действия по търсене на проститутката, намерили я и започнали да следят жилището на похитителя. Не след дълго цялата драма приключила и шест дена след отвличането си жрицата била вече на свобода.
Прегледът й показал множество кръвонасядания, охлузвания, счупвания, сътресение на мозъка и огромен стрес от претърпения физически и психически терор.