Федерацията по кану-каяк утвърди вчера на заседание в София състава на националния младежки отбор за европейското първенство във Франция през юни.
Под номер едно в списъка е каякарят на „Локомотив“ /Русе/ Кристиян Душев, който покри норматива на контролен тест преди няколко дни в Пловдив. Кристиян ще гребе в коронната си дисциплина на 200 метра.  
Покрит норматив ще изпрати във Франция и Вилиян Бъчваров. Той ще се състезава на двойка каяк с Николай Милев от „Ванто“ /Видин/.
Управата на федерацията реши отсега, че локомотивецът Даниел Велков е сигурен участник на световното първенство през юли в Сегед. Кануистът ще спори за медалите в гонките на 200 метра.
С шанс да заверят визи за това първенство са още Олимпия Душева, Християн Цонев и Емил Йорданов, но те трябва да подобрят още резултатите си по време на така наречената трета селекция за определяне на националните отбори.
В същото време стана ясно, че Кристиян Душев, Даниел Велков и Беренике Фалдум ще пътуват тази седмица за унгарския град Сегед, където ще се проведе първият за годината турнир за Световната купа при мъжете и жените.
С тях ще пътува треньорът в „Локомотив“ /Русе/ и национален селекционер за младежките гарнитури Евгени Недев.