Награда на стойност 20 000 лева ще получи от „Метро“ независим предприемач или собственик на малък или среден бизнес в Русе или региона, развиващ социално отговорни проекти в подкрепа на общността, съобщиха от веригата. Инициативата „Звездите на „Метро“ има за цел да извади на показ фирми с локални социални инициативи, които, за разлика от големите компании, рядко получават признанието на обществото. Търсят се точно хората, чиито добрини често остават в рамките на малкия квартал. Сега те могат да спечелят 10 000 лева в брой и още 10 000 лева в подкрепа на свой социален бизнес проект, като до 6 юни споделят своята история на www.metro.bg/stars.
Със свои истории в кампанията вече са се включили над 60 предприемачи от различни населени места на България. Всяка от вдъхновяващите инициативи има собствена подстраница, където потребителите могат да разгледат подробности и снимки и да решат кои проекти да подкрепят със своя глас. Именно онлайн гласуването ще определи и десетте проекта, които ще достигнат до финалния кръг на кампанията.
Големият победител в „Звездите на „Метро“ 2014 ще бъде избран от експертно жури с представители на бизнеса и медиите. Освен десетте финалисти, избрани от публиката, във финалното гласуване ще бъде включена и една допълнителна история, която журито е сметнало за вдъхновяваща, но не е успяла да събере достатъчно подкрепа от онлайн гласуването.