Джордан Белфърт, известен като "Вълка от Уолстрийт", очаква през тази година да спечели повече пари, отколкото в най-добрите си моменти като брокер на акции. Целта му е да достигне 100 млн. долара, за да може да изплати напълно обезщетенията на жертвите на своите измами, пише Bloomberg.

В момента той се занимава с публични лекции за мотивация, като осъществява турне в 45 американски града. Очаква се обаче с печалбата от тура да успее да възстанови на измамените 50 млн. долара.

„След шест месеца, през които заделях цялата печалба от американското си турне в специална сметка, парите ще отидат директно към инвеститорите. Веднъж, когато всичко бъде изплатено, повярвайте ми, ще се чувствам много по-добре“, обяснява Белфърт.

„Станах алчен. Алчността е нещо добро. Амбицията е нещо добро, страстта. Страстта движи напред. Целта ми е да давам повече, отколкото получавам, това е устойчивата формула за успех“, признава Белфърт.

Бившият брокер на ценни книжа Джордан Белфърт излежа 22 месеца в затвор в САЩ заради уличаване в пране на пари и измами с акции през 90-те години. Обвинението доказа, че основаната от него брокерска компания Stratton Oakmont е ощетила инвеститорите с над 200 млн. долара.

Компанията на Белфърт бе закрита от регулаторните органи през 1998 година, а през 2003 година той бе признат за виновен и пратен в затвора. Тогава съдът отсъди компенсации за измамените интеститори в размер на 110,4 млн. долара, платими като половината от годишния доход на Белфърт до крайното им погасяване.

Белфърт признава, че е подвеждал инвеститори, че е изневерявал на съпругите си и че е бил силно пристрастен към наркотиците. Той обаче е категоричен, че по-голямата част от търговските му активности са били напълно легални.

„95% от бизнеса ми беше легален. Става дума за класическа брокерска работа, всичко беше напълно законно“, посочва той.