За първи път играя толкова предизвикателна роля - на дъртак, който се влюбва в младо момиче и полудява от любов. Това призна вчера комикът Христо Гърбов, когото русенци ще видят на 21 май в новата премиера на драматичния театър - „Жените и министърът“ по комедията на Ст.Л.Костов „Новото пристанище“. Столичният актьор вече за трети път участва като гост в наша постановка, очевидно се е получил един добър отбор между него и нашия театър, каза директорът на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. Той припомни, че спектакълът „Помощ, жена ми е луда“ с участието на Гърбов има вече 75 представления.
Новата, седма поред за сезона премиера е с режисьор Пламен Панев. Той вчера отсъства от пресконференцията, тъй като му предстояло пътуване до Москва, където наесен щe поставя спектакъл. Вечните теми на Ст.Л.Костов за алчния и парвенюшки стремеж към власт, пари, облагодетелстване, но и за истинските неща като любов и семейство придобиват ново звучене в трактовката на режисьора, обясни драматургът на театъра Крум Гергицов. Сценографът Цанко Цанев е разположил в центъра на сцената огромно министерско бюро, до което персонажите се изкатерват по също тъй огромен стол - метафора на ламтежа на дребния човек за кресло с телефон.
Освен Христо Гърбов ролите в спектакъла са поверени на Венцислав Петков, Иля Пепеланов, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Антония Чепарова, Евгения Явашева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова и Яна Стефанова-Хернани.