Трети автомобил на 25-годишен мъж е горял на 6 септември призори през бл.“Румяна войвода“ в кв.“Здравец Изток“. Този път е атакуван новорегистриран „Хюндай“. Колата била паркирана за по-голяма сигурност далеч от блока на собственика, но и това не я спасило от огъня.
Злосторниците налели бензин в пространството до чистачките на предното стъкло на хюндая и драснали клечката. За по-сигурно, че колата ще изгори, подпалвачите са счупили предното стъкло и хвърлили в купето коктейл „Молотов“. Така незасегнати от пламъците останали само гумите и то благодарение на бързата намеса на огнеборците.
Сигнал за горящата кола е получен на тел.112 в 5.30 часа в петък. Към горещата точка се отправил един екип на Втора пожарна, който потушил огъня преди да се разпространи наоколо, но това било всичко, което можал да направи.
По информация на съкварталци това е трети запален автомобил на 25-годишен мъж от бл.“Петър“. Предните два - миниван „Мицубиши“ и „Фиат“, които се водят на работещия му в чужбина баща, горяха на 20 юли през нощта пред самия блок. Според версиите тогава мъжът е дължал солидна сума пари и това било предупреждение да си оправи сметките. Длъжникът обаче не само не си платил, ами си купил „Хюндай“ миналата седмица и започнал да го спира през три блока от „Петър“. Хората, които си чакат парите обаче, го намерили и там и отново подсказали на мъжа, че дължи пари. По информация на съседи сумата е от порядъка на 12 500 лева.
По същото време е горял и „Мерцедес“ с испанска регистрация пред блок на ул.“Неофит Рилски“. Огънят е тръгнал от двигателя и е унищожил цялата предница на луксозния автомобил. След загасяне на пламъците се установило, че причината за пожара е късо съединение в двигателя. Засегнати от огъня са и паркираните до мерцедеса „Пежо 309“ и „Лада Самара“.