Още в началото на миналата седмица кметът Пламен Стоилов даде 7 дена срок на обединение „Паркстрой“, което спечели обществената поръчка за поддръжка на зелените площи, да окоси избуелите треви. В противен случай ще им наложим максимална неустойка, увери той.
Вероятно по тази причина дори през дъждовните дни в периодите, когато небето се проясняваше, (От стр.1)
работници на фирмата бяха в зелените площи. В събота и неделя косенето продължи.
Очевидно обаче работниците и техниката не са достатъчни, защото кварталните градинки, особено междублоковите пространства, са потънали в буренак. Със сигурност за това допринася и влажното време.
Вчера екип на „Утро“ засече бригада в „Здравец“ да коси около блоковете срещу „Лидл“, но тя едва ли ще смогне да се справи с избуелите треволяци в целия квартал. Работници споделиха, че екипи на „Вектор“ работят и в другите квартали, че се търси още работна ръка, защото при честите дъждове докато косят в един район, в другия тревата вече е стигнала почти метър. 
Обраслите зелени площи не само че са грозни и създават впечатление за немара, но те са и идеално място за развитие на комарите.
Точно заради това кметът Пламен Стоилов твърди, че натиска фирмата да форсира косенето. В противен случай дезинсекцията срещу опасните насекоми няма да е ефективна. 
Кметът обясни още, че общинските контрольори са обиколили града и са установили къде работата не е свършена. Той бе категоричен, че щом обединение „Паркстрой“ има договор с Общината, трябва да го изпълнява и да си осигури необходимия брой хора и техника, щом като не му достигат.
Вярно е, че заради дъждовната пролет там, където веднъж е окосено, тревата расте буквално за дни, но все пак трябва да се има предвид, че косенето е кампанийна работа, коментира още Стоилов. В неделя той съобщи, че лично ще обиколи кварталите, за да добие впечатление от работата на фирмата, а в понеделник на оперативката ще чака отчета й. Независимо от проблемите, няма да правя компромиси, защото гражданите искат качество и не се интересуват какво е времето, каза още кметът. Като коректен партньор Общината щяла да иска фирмата също да изпълнява договора си. Как ще го направи, това е нейна работа, но градът и входно-изходните магистрали не бива да тънат в бурени, отсече Стоилов.