Левски публикува изявление по повод наложената глоба от 200 хиляди евро от УЕФА.

Ето пълният текст, публикуван на сайта на Левски. "На 20.12. 2012 г. БФС прие официално като равноправен член на УЕФА условията на Financial Fair Play (FFP), a именно мониторинга като част от лицензионния процес, съгласно Наредбата на УЕФА за лицензиране от 01.06.2012 г. В изпълнение на тези разпоредби всички клубове, членове на БФС, желаещи да вземат участие в евротурнирите, се задължиха да публикуват и отчитат финансовото си състояние, покривайки нововъведените критерии за финансов резултат. Тези критерии в известна степен не отговарят на изискванията на Българското законодателство, относно признати приходи и разходи, което допълнително утежнява финансовото положение на клубовете в България.

В условията на съвременния български футбол и желанието на спортно–техническото ръководство да завоюва все по–големи успехи, "печелейки" на необосновано високи цени състезатели, се създаде изкуствено завишаване на реалната цена на футболисти на българския пазар, както и тенденция за повишаване на възнагражденията на състезателите и треньорите.

ПФК Левски като клуб с традиции, многократен шампион с дух на първенец и желание продиктувано от многобройните си привърженици не остана безразличен към съвременните тенденции. Ето защо в последните години разходите ни се увеличиха многократно за сметка на приходите, в следствие на което очакваните резултати ни поставиха в условия на преговори с (Financial Control Body ) Комисията за финансов контрол на УЕФА.

Решението на Комисията за Финансов Контрол на УЕФА от 16 май, 2014, публикувано на страницата на УЕФА и разпространено в българските медии е резултат от преговорите водени между ръководството на клуба и представителите на FCB UEFA в пълна конфиденциалност по изрично изискване на УЕФА. Постигнатото споразумението от една страна изцяло отговаря на желанието на ПФК Левски да обезпечи бъдещите си резултати осигурявайки финансова стабилност и от друга страна изпълнява предписанията на Контролиращите органи на УЕФА.

Публикуването на решението и споразумението е в духа на прозрачност и равнопоставеност на клубовете членове на УЕФА и БФС, има превантивна функция спрямо всички останали клубове в България и цели поставянето на разумни граници при определянето на финансовия еквивалент на участниците във футболната игра".