- Г-н Андреев, очаквахте ли такъв сюрприз?
- Не, но официалната покана наистина е факт. Мъжкият ни отбор е градиран на трето място след тимовете в елита, така че намирам тази покана като справедлива компенсация за миналите години, когато непрекъснато променяха регламента за баражите към Суперлигата.
- Какъв ще е вашият отговор на тази покана?
- На практика сме в ситуация на известен цайтнот, затова трябва да реагираме бързо. На първо време информирах кмета Пламен Стоилов и областния управител Венцислав Калчев за шанса, който се открива не само пред отбора ни, но и пред русенския спорт въобще. И г-н Стоилов, и г-н Калчев откликнаха позитивно. Но да участваме в Суперлигата току-така, на емоция и без необходимата подготовка, ще е глупост. В крайна сметка шансът на „Дунав“ зависи от две неща - финансите и селекцията.
- Как стои въпросът с финансите?
- Надявам се, че русенската общественост ще оцени каква възможност се открива пред отбора да е в Топ 12 на България. В зала „Дунав“ ще играят мачове най-класните български тимове. Освен това, след като се превърнем в център на волейбола, и, дай Боже, новата зала завършена, със сигурност бихме могли да бъдем домакини на мачове от Световната лига. С една дума - очаквам подкрепа от русенския бизнес.
- А селекцията?
- Селекцията зависи от финансите, но то е ясно, че за участие в Суперлигата ще трябва да вдигнем летвата с нови и доста по-добри състезатели.
- Ще има ли промени в треньорския щаб?
- Не мога да отговоря на този въпрос, но новата ситуация с елитното ниво на групата налага адекватно решение.
- Кога ще бъдете готови с отговора по поканата?
- Времето ни притиска, но през следващата седмица трябва да сме изяснили позицията си. Вижте, ако не можем да създадем необходимата организация, не си струва да играем в елита, за да се излагаме. Шансът пред русенския волейбол и спорт наистина е уникален и аз мисля, че градът ни ще оцени тази възможност. Готови сме да изслушаме всеки, които иска дори да бъде полезен само със съвет или мнение.