Отборът на Атлетико Мадрид спечели титлата в Испания, след като направи равенство 1:1 с Барселона на "Ноу Камп" в мач от последния кръг на Ла Лига и по този начин отне короната на каталунците.

Мадридчани имаха три точки преднина пред Барса преди началото на последния кръг, като "блауграунас" се нуждаеха от успех, за да защитят трофея си от миналата година. Двубоят очаквано започна с натиск от страна на домакините, но играчите на Атлетико се защитаваха отлично и не даваха никакви шансове на своя противник. Още до 20-та минута обаче Диего Симеоне направи две принудителни смени, след като Диего Коста и Арда Туран получиха контузии. Все пак възпитаниците на Тата Мартино успяха да изляза напред в резултата след феноменален изстрел от малък ъгъл на Алексис Санчес в 33-та минута.

След почивката гостите излязоха преобразени и в първите 15 минути на втората част тотално надиграха своя съперник. В 49-та минута Диего Годин изравни с глава след центриране от корнер, а малко след това Давид Вия изпусна отлична възможност да направи обратът пълен. В последните 30 минути Барселона очаквано натисна, като гол на Лео Меси бе отменен заради засада, а Тибо Куртоа се намеси отлично при далечен изстрел на Дани Алвес.

В крайна сметка футболистите на Атлетико успяха да опазят вратата си и по този начин да стигна до титлата. Това е 10-та шампионска титла за столичния тим, като последната бе през сезон 1995/96, когато голмайстор на тима бе българският нападател Любослав Пенев. Възпитаниците на Диего Симеоне ще имат възможност да направят уникален дубъл, като следващата е събота е финалът на Шампионската лига, в който Атлетико се изправя срещу градския си съперник Реал.