35-годишна майка на три деца влиза за година и четири месеца в затвора за обир на пенсионерка. Прокуратурата вчера обвини Татяна Георгиева, че е откраднала скътаното в гардероба злато за 1200 лева на 76-годишната жена, която я мислела за приятелка. После задигнала и дебитната й карта, от която изтеглила 1100 лева. Всичко това Татяна направила докато изтърпява условна присъда за друга кражба.
През декември миналата година Татяна търсела квартира и така се запознала с възрастната жена. От дума на дума станали приятелки, само дето пенсионерката не знаела, че новата й дружка, нарекла се Ангелина, я лъже от самото начало. Двете станали дотолкова близки, че „Ангелина“ й викала „майче“, а това трогвало до сълзи бабата. Един ден старицата имала неблагоразумието да извади от гардероба вързопче с два кръста, пръстен и синджирче. После крадлата издебнала да остане сама в стаята, извадила накитите от гардероба и още същия ден отишла да ги продаде в заложна къща, откъдето върнали само пръстена, който се оказал от пиринч.
Обраната не усетила нищо и отношенията между двете се запазили. Идин ден тя помолила „Ангелина“ да й помогне да си смени ПИН-кода на картата. Само че пак от разсеяност пропуснала да си я прибере. Изпечената мошеничка обаче не пропуснала да я опразни, като за да не губи време отново наела такси. Не става ясно само как е успяла да вземе 1100 лева, след като обичайният дневен лимит за теглене от карта е 400 лева.
Възрастната жена разбрала, че е обрана в началото на януари. Оплакала се на живеещата  в Италия дъщеря от „Ангелина“, тя се върнала от чужбина и двете подали жалба в полицията. После „Ангелина“ бързо била разпозната и отново станала клиентка на правосъдието.