Проливният дъжд и градушката в сряда вечерта удариха и част от региона. Пострадала е инфраструктура и най-вече реколтата.
В Николово потопът направо беше страшен, казаха очевидци. От кметството уточниха, че във вилната зона „Над езерото“ пораженията са най-големи. Пчелни кошери и автомобили са били завлечени към езерото, някои бетонни огради са разрушени. Една част от селото е била пощадена, но в района от кметството в посока Мартен градините са напълно унищожени. По улиците имало много кални наноси, които се наложило да се разчистват с фадрома.
Пороят и градушката са нанесли огромни щети на реколтата в Ново село и Хотанца. Съществени щети по къщите и инфраструктурата в Ново село нямало. В Хотанца обаче стихията не само опустошила градините, но и съборила стоборите на две къщи и отнесла асфалта на улиците, засипала ги с тиня. Най-гореми щети са нанасени на помпената станция. Селото е останало без вода и от ВиК снабдявали хората с вода с водоноска, докато отстранят аварията. 
В Мартен градините също са плувнали във вода. Кметът Димо Тонев казва, че без канализация проливните дъждове ще продължат да бъдат заплаха.
За късмет Средна кула и Долапите са подминати от градушката, а и дъждът, макар и силен, не е довел до щети.
В Сливополско са нанесени доста поражения на реколтата, земеделците описвали щетите. Най-пострадали са Юделник и Стамболово. Силният порой в Юделник хвърлил в паника хората, тъй като за отрицателно време се изсипали десетки литри дъжд. Сухото дере, което е водосборна зона, за минути се превърнало в буйна река. Кметът на Сливо поле Георги Големански обясни, че проблем се оказал новият мост. Пред отворите на съоръжението, които били 4 на 2 метра се образувала тапа от довлачена кал, листа, клони. Най-поразителното беше, че се образува ледена стена, която се наложи да разбием, за да направим възможно оттичането на водата, разказа Големански. От 19 до 22 часа е продължило разчистването. Благодарение на това два реда къщи са спасени от заливане.
Големански обясни, че за разширяване на дерето и за изграждане на още един мост по пътя за свинекомплекса са правени многократно постъпки пред Комисията за бедствия и аварии, но без резултат. Едва сега проектът е получил 300 хил. лева финансиране от фонда за развитие на регионите. Големански уточни, че изпълнителят вече е избран, но предстои инженерингово проектиране.
В Община Иваново нямало град, но пък водната стихия е отнесла асфалта на доста улици по селата. Кметът Георги Миланов каза, че за местата, където инфраструктурата има най-големи поражения, ще се търси финансова помощ от междуведомствената държавна комисия. В кметството обмисляли да се направи бетонна настилка вместо асфалтова, защото при силния наклон на улиците водата просто ги изронвала.   
В Две могили, Ценово, Бяла, Ветово са се разминали по-леко - без ледени парчета, само с дъжд.