Бившият антимафиот от Велико Търново Орлин Тодоров бе глобен днес от състав на Софийския градски съд, тъй като не каза кой го е предупредил, че е подслушван. Заради строго пазената тайна основният свидетел по делото срещу екс вътрешния министър Цветан Цветанов, ще трябва да плати 300 лева санкция.
Цветанов е подсъдим за това, че е пренебрегнал разрешенията на окръжен съдия и три пъти собственоръчно е поставил резолюция "НЕ!!!" на шест искания Тодоров да бъде подслушван в рамките на разследването срещу него.

Пред магистратите днес Тодоров обясни, че през 2009 г. е разбрал от бивш служител на полицията във Велико Търново, че срещу него е образувано досъдебно производство и ще бъдат използвани СРС-та. По-късно Тодоров намерил и прокурор, който му потвърдил информацията. Бившият шеф на РЗБОП уточни, че нямал лични отношения с бившия вътрешен министър Цветанов.

"Познавам Цветан Цветанов основно от вестниците. Срещали сме се три пъти, когато той беше вътрешен министър и идваше в града", коментира още Орлин Тодоров.

Делото срещу Цветанов върви към финала си, очаква се в края на май СГС да произнесе присъда.