Първо заседание проведе вчера Областният обществен съвет, който беше иницииран от губернатора Венцислав Калчев. В него участва като член и председателят на Сдружението на бившите областни управители Владимр Недялков, който оглавяваше областта по времето на Филип Димитров.
В Обществения съвет членуват още представители на неправителствени организации от различни сектори, на  Драматичен театър „Сава Огнянов“, НАП-Русе, Статистическото бюро, детска градина „Ралица“, РС на КНСБ, Сдружението на директорите на общинските училища.
След изясняване на правилата на съвета за негов секретар от гражданската квота бе избран Венцислав Великов от Фейсбук групата „Обществен съвет Русе“, която напоследък излиза с питания и становища по различни проблеми. Четирима гласуваха „въздържал се“, а един от тях бе самият кандидат.
Областният управител Калчев изрази увереност, че Общественият съвет ще дава полезни идеи и решения, които ще станат реалност. Следващата сбирка е на 3 октомври. В заседанията ще могат да участват и други граждани с предложения, но без право на глас.