Девическият отбор на Гимназията по икономика „Елиас Канети“ тръпне в очакване преди участието си на първото световното ученическо първенство по баскетбол във формат 3х3 в Китай. Радостната новина е, че училищното настоятелство срещна разбиране сред добродетелни русенци, които осигуриха финансирането за мачовете в Пекин.
Националната куриерска компания „Еконт Експрес“ даде най-силното рамо като основен дарител за закупуване на самолетните билети. Средства за пътуването отпусна и Съюзът на пивоварите в България. Президентът на БК „Дунав 8806“ Красимир Трифонов пък осигури транспорт на тима до летището в Букурещ. Спортната екипировка е дар от хлебопекарна „Цветница 1997“ ЕООД, анцузите са подарък от магазина за спортни стоки „Яко“, маратонките - от магазина за риболовни принадлежности „Синия Дунав“. Сред спонсорите е и охранителната афирма „Юсис“ ООД.
Отборът ще пътува за Виена на 19 май, а оттам го чака 10-часов полет до Пекин. Първенството ще се проведе от 21 до 25 май.
Треньорът на отбора Стефан Стефанов, донесъл на Русе първата шампионска титла на страната с „Дунав“, ще разчита на състав с Калина Пенева, Стефани Михова, Ивон Горанова, Боряна Семкова. Тези момичета заслужиха участието си на световното, защото станаха държавни ученически шампионки.
„Дано да се представим добре и да защитим спортната чест на нашата гимназия, на Русе и България“, заяви пред „Утро“ треньорът Стефан Стефанов.