Ръководството на „Дунав 8806“ хвърли вчера трансферна бомба с новината, че Жаклин Златанова ще е най-новото попълнение на отбора. Националката ще подпише договор за една година, а на първо време ще се готви по индивидуална програма, тъй като трябва да се възстанови напълно след претърпяната операция преди 5 месеца. Жаклин ще е последната състезателка в селекцията на старши треньора Георги Божков. Ако се наложи, ще се работи на трансферния фронт и през зимния трансферен прозорец.
„Шанте Еванс, Тиа Люис и Каролин Тюрен са внимателно избирани баскетболистки. Препоръките за тях бяха отлични. Гарантирам за техните игрови качества. Мисля, че Тюрен ще се адаптира по-бързо, тъй като идва от европейски клуб, докато американките ще се нуждаят от повече време“, каза Божков за другите попълнения на пресконференция след първата тренировка вчера. Чужденките ще се присъединят към отбора този петък.
Старши треньорът допълни, че претърпялата операция през лятото Зорница Костова тренира съвсем пълноценно и че се чувства много добре.
„След успеха през последния сезон влязохме в първата тренировка с отлично настроение. Все пак през последните години спечелихме 6 от 8 възможни финала“, посочи Божков.
Той обясни, че в подготовката на тима ще се включи и състезателката от девическия тим Любомира Тодорова.
Според него първенството става по-силно от година на година, а идният сезон обещава да е още по-интересен заради сериозните селекции в другите отбори.  
Традиционният турнир „Русчук“ ще се състои в последния уикенд на септември. Участие в състезанието ще вземат 4 тима - „Дунав 8806“, „Цървена звезда“ /Белград/, „Шепши“ /Свети Георги, Румъния/ и „Нефтохимик“.
Зам.-кметът на Русе Свилен Иванов каза, че решението за участие на отбора във ФИБА Еврокъп не било взето никак лесно предвид увеличената финансова тежест. Той заяви, че клубът ще разчита на повечето си спонсори, помагали на клуба и през миналия сезон. Единственият оттеглил се спомоществовател е ресторант „Радилон“. Затова издръжката на момичетата с храната щяла да бъде поета от механа „Елит“.
„Бюджетът ни ще е малко по-висок от миналата година“, каза той, като не цитира конкретни цифри.
Иванов, който отговаря за финансовата част в „Дунав 8806“, представи обаче нов спонсор - „Астон Сервиз“.
„Ние помагахме на отбора под една или друга форма и в предишните години, но сега ще инвестираме доста по-сериозно в най-успешния русенски клуб. Пожелавам на отбора да пробие и в Европа, защото вече се доказа в България“, каза Ивайло Раднев, съдружник във фирмата за сметосъбиране и сметоизвозване.