САЩ празнува днес Деня на труда - празникът, който почита работата като дава почивен ден на всички. Няма да има обаче почивка за Роджър Федерер и Рафаел Надал, които ще търсят победи в четвърти кръг, за да си уредят сблъсък един срещу друг в четвъртфиналите на US Open.

Двете величия на тениса в последното десетилетие са изиграли общо 31 мача помежду си, от които 10 на турнири от Големия шлем, но нито веднъж не са се изправяли един срещу друг на "Флъшинг Медоус". Американската публика може да стане свидетел на класиката, ако днес Федерер победи Томи Робредо в третия мач на "Артър Аш Стейдиъм". До момента швейцарецът е спечелил всичките си 10 двубоя срещу опитния испанец.

Надал също притежава впечатляваща статистика срещу следващия си съперник, като е взел 9 от 10-те си мача срещу Филип Колшрайбер. Германецът прави солиден сезон и отстрани надеждата на домакините Джон Иснър в третия кръг, но ще му бъде доста по-трудно срещу Рафа в първия мач от вечерната сесия на "Артър Аш". От мъжете в действие тази вечер са още четвъртият поставен Давид Ферер, който се изправя срещу Янко Типсаревич, както и номер 8 в схемата Ришар Гаске, като негов съперник е Милош Раонич.

При жените най-интересният мач за деня среща две бивши номер 1 в света - Виктория Азаренка и Ана Иванович. Шампионката от Откритото първенство на Австралия се представя страхотно на твърди кортове този сезон, като статистиката й е 28 победи и 1 загуба. Тя е спечелила 4 от шестте си мача срещу Иванович до момента и излиза като явна фаворитка в днешния двубой.