76-годишният Христо Делев е бил върнат за домашно лечение от Спешно приемно отделение на МБАЛ-Русе, а малко по-късно е приет с инфаркт в Кардиологичната клиника „Медика Кор“, където лекарите му поставят два стента. Това е поредният случай, който предизвиква възмущението на хората и оправданията на докторите в болницата.
Случката се развива в понеделник след обед, когато синът на Христо - Иван Делев, и съпругата му се прибират у дома в Долапите и го сварват в безпомощно състояние и облян в пот.
Преди две години изгубих майка си пак заради проблеми в Спешно приемно отделение, затова бях решен да действам бързо и да не изоставя и баща си, обясни пред „Утро“ Иван Делев. Той сам го откарал с колата си в болницата и съобщил, че възрастният мъж се оплаква от много силно главоболие, обезсилен е и е обилно изпотен. Семейството първо опитало да се свърже по телефона с личния си лекар, но не успяло. Реших да не губя време за линейка, а и в същия момент друг тежък случай може да има нужда от тях, затова тръгнах с колата, обяснява Иван.
Когато пристигат в болницата, започва дългото чакане повече от час, по време на което стават свидетели на тръшкане на врати, грубо отношение към пациенти и всички обичайни „екстри“, които се предлагат в коридора на отделението. Когато все пак медицинско лице се осведомява за оплакванията на възрастния Христо, съветва роднините му да потърсят личния лекар и да се приберат у дома. 
Състоянието на болния обаче продължавало да се влошава и синът му бил принуден да позвъни на 112, за да го посъветват как да действа в сложната ситуация. От спешния номер изпращат линейка, която паркира пред болницата и дежурният фелдшер извършва прегледа там. Благодарение на него 76-годишният мъж все пак е приет в Спешното, а оттам пренасочен към „Медика Кор“ заради инфаркта, който е преживял.