Ситуацията в КАТ е инфарктна, миналата нощ сме се заредили да чакаме ред за регистрация на коли още в 21,30 часа, а след нас дойдоха много други, оплака се в редакцията семейство.
Мъжът искал да регистрира два автомобила с пълномощно, но за негова изненада на гишето го отрязали с думите, че е възможно да регистрира само едната кола. Потърпевшите се възмущават, че е наложено такова ограничение, което създава условия за огромни опашки и скандали сред чакащите.
От известно време в КАТ има само 3 гишета. Според вътрешна заповед на едното се обслужват собственици на новозакупени автомобили.      
Другите две са за коли, собственост на румънци и на фирми. Едното от тях в понеделник обаче не работело, защото служителката била в отпуск, така че на практика на третото се трупали най-много хора.
Според потърпевшите тази организация вероятно е създадена, за да се елиминират тези, които печелят от регистрация на чужди автомобили, но това рефлектира и върху останалите. От тази система на работа страдали и фирми, чийто бизнес е свързан с транспорт. Семейството разказа, че на опашката имало представител на компания, който искал да регистрира големи камиони, но бил върнат, защото не е собственик.
По традиция пред гишетата на КАТ отдавна има напрежение, породено от фирми, специализирани в регистрация на автомобили, които запълват дневния капацитет на службата и гражданите трябва да разчитат на чудо, за да се вредят.
По този повод в края на миналата седмица е подаден сигнал до шефа по регистрациите в КАТ Борислав Петров.
Веднага реагирахме и още от петък издадохме заповед, според която един човек може да регистрира само една кола. Затова тези, които искат да регистрират по няколко автомобила срещу заплащане, сега са недоволни, каза вчера за „Утро“ Петров. И допълни, че дългите опашки по бул.“Липник“ нощно време са дело точно на тези „пълномощници“. Колкото до сигнала, че представител на фирма, който искал да регистрира големи камиони, е върнат, защото не е собственик, Петров определи този представител като един от тези „пълномощници“, които правят регистрации срещу пари. С новата заповед те вече са изтласкани от опашките, но не се знае докога.

Страничен ефект

Нестихващият наплив от румънски мераклии за български коли създава сериозни проблеми и на живеещите в блоковете срещу КАТ. Да излезеш сутрин от уличките до булеварда от доста време е сериозно изпитание. Някои от чакащите за номера автомобили стоят в района с дни и седмици, като постепенно завладяват нови територии и вече са задръстили дори паркинга за клиенти на „Пацони“.
Заради такива коли клиентите вече не могат да влязат да заредят в магазина, това трябва да се прекрати и собствениците им да бъдат накарани да ги изтеглят някъде, където не пречат на никого. Ние не сме автокъща, възмущава се собственикът на веригата Пламен Здравков.