Футболистите на „Дунав“ завършиха 1:1 в инфарктен домакински мач срещу „Марек“. Момчетата от русенския отбор се бориха здраво за трите точки до последните секунди, но не можаха да зарадват с победа чудесната си публика. Въпреки всичко тя ги възнагради за борбеността с бурни аплодисменти. Сред зрителите бяха кметът на Русе Пламен Стоилов и заместникът му Свилен Иванов.
„Дунав“ получи лек гол в 17-а минута. Тогава дупничани организираха поредната си контра по дясното крило, разкъсаха с финтове левия фланг на защитата и озовалият се сам срещу вратата Петър Тончев откри резултата. Само 2 минути по-късно дунавци успяха да изравнят с великолепен удар на Любо Иванов от фаул. Халфът прехвърли технично стената и прати топката във вратарския ъгъл.
След направените на почивката смени „Дунав“ се пробуди и заложи на по-мощни и масирани атаки. Владимир Каптиев раздвижи играта с рейдове и търсене на топката по целия фронт на нападението, Димов се изнесе като почти типично ляво крило, а Ивайло Раденцов освежи средната линия с повече творчески решения. Точно Раденцов нацели гредата след изпълнение на пряк свободен удар в 74-а минута, а само две минути по-късно гостите се разминаха с гола и след страховит изстрел на Владимир Каптиев. Каптиев пое топката от ждроб, но пушечният му шут отново разтресе напречната греда. Увлечени в атака, дунавци проспаха контра на гостите, при която нападател на „Марек“ се озова пред съвсем празна врата. За късмет топката се търкулна покрай десния стълб и излезе в аут.
Старши треньорът на „Дунав“ Мирослав Миронов заложи в стартовия състав на двойка нападатели с Гюрсес Александров и Йордан Димитров. Младежите се стараха, но защитата на „Марек“ не им остави много шансове. Халфовете също хвърлиха много сили, като Любо Иванов и Мамаду се разиграха през второто полувреме. Защитата обаче, особено крайните бранители, определено издишаха при бързите нападения на дупничани.
За разлика от първия домакински мач срещу „Раковски“ физическото състояние на отбора видимо бе по-добро. Тимът стоеше свежо до последната минута на мача, но отново се видя, че страда от липсата на човек, който да бележи голове. 
Следващият мач на дунавци ще е на 7 септември, когато ще гостуват на „Банско“ в отложен двубой от първия кръг.  
„Дунав“: Иван Георгиев, Джелилов (Хасанов -76), Стоян Георгиев, Милчев, Марудов, Мамаду, Петров, Л. Иванов, Александров (Вл. Каптиев-46), Димов, Димитров /Раденцов-46/.