Фризер, 2 апарата за изследване на кръвна захар и два за измерване на кръвното налягане дариха представители на Църквата на Исус Христос на светиите от последния ден на Дневния център за възрастни хора на фондация „Трета възраст“.
Медицинските апарати са модерни и много прецизни, страшно сме благодарни на нашите американски благодетели, каза ръководителят на фондацията Ценка Димитрова. И изтъкна, че това е поредното дарение на Църквата на Исус Христос за Дневния център.
Мисията ни е да помагаме на хората в нужда, даваме хуманитарна помощ по цял свят, а в България сме вече от 20 години, сподели президентът на религиозната мисия в страната ни Майкъл Уилстед. Той, съпругата му и семейството доброволци Стъц вчера не само донесоха дарението, но и опитаха от вкуснотиите на жените, които ползват услугите на Дневния център.
Семейство Стъц са в България за 18 месеца. Наскоро те са организирали курс в местната Църква на Исус Христос, за да научат хората как да си търсят работа, как да си подготвят автобиографията и как да се държат на интервюто. Семейството има 12 деца и 53 внуци, но се посвещава на благотворителността, защото вярва, че доброто дело е християнска кауза и трябва да се умножава. Господин Стъц е бивш химик.
Майкъл Уилстед е имал бизнес, свързан със здравеопазването. Той разказа, че последователите на тяхната църква всяка първа неделя пазят строг пост и нищо не ядат. Спестените от поста пари вярващите даряват за подпомагане на нуждаещите се хора. Уилстед подчерта, че Църквата на Исус Христос до момента е реализирала в България 270 проекта. Ако преди помагахме директно на нуждаещите се, сега повече работим с организации като тази на госпожа Ценка Димитрова, както и с болници, подчерта Майкъл Уилстед.