51-годишен мъж загина на място в кървава катастрофа до Гара Бяла. Други двама са откарани в русенската болница с травми. Шофьорът на катастрофиралата кола е с леки наранявания. Четиримата мъже са от Левски и са пътували натам от Русе с джип „Мерцедес“.
В четвъртък около 18 часа шофьорът на луксозния автомобил предприел изпреварване на аварирал руски камион „ДАФ“ по еднопосочния път до гарата в посока Свищов. Явно водачът е започнал маневрата доста късно, защото с десния си калник закачил задницата на ремаркето на камиона. От удара джипът отхвръкнал, ударил се в мантинелата, завъртял се на 360 градуса, минал по инерция пред камиона и се забил в дърво.
Шофьорът на мерцедеса Я.Я., на 57 г., се е отървал почти невредим. Спътникът му М.Я. на предната седалка е починал на място, седящите отзад двама пътници са с травми по телата. Единият от тях е в Неврохирургия, другият е настанен в хирургично отделение.
Час по-късно на мястото на катастрофата е пристигнал целият ромски клан на пострадалите от Левски. Роднините започнали да се вайкат и да припадат на пътя, разказаха за „Утро“ очевидци. Някои от тях се обадили да пристигне екип на Спешна помощ, но такъв не е изпратен, тъй като двете линейки от Бяла са транспортирали ранените в Русе.
С тежка черепно-мозъчна травма в Интензивно хирургично отделение е настанен и мотоциклетист. В четвъртък вечерта Георги Г. се блъснал в камион по пътя за Бяла и строшил главата си. Животът му виси на косъм.