Рекорден брой - 110 компании, са се регистрирали за участие в десетото издание на туристическото изложение Уикенд туризъм, което започва на 15 май. Сред 360-те участници - бройката е абсолютен рекорд за десетилетието на форума - над 20 са нови, стана ясно вчера. Богата информация и разнообразни добри практики ще бъдат споделени от участниците, които ще се разположат в 55 павилиона и 12 обособени щандове на открито. Специален щанд на Министерството на икономиката и енергетиката по традиция представя националната визия за развитие на туризма.
Изложението и Фестивалът на туристическите забавления и анимации, който се провежда за седми път, ще преминат под патронажа на кмета Пламен Стоилов и със съдействието на икономическото министерство. Откриването е в четвъртък в 14 часа пред Доходното здание.
Отново на централния градски площад прабългари и средновековни воини ще демонстрират умения. Майстори на традиционни занаяти от цялата страна ще показват старинни производства. За пръв път ще бъдат отворени грънчарски работилници за начинаещи, а на специална сцена ще бъдат представени атрактивни самодейни изпълнения, които ще оценява и класира професионално жури.