Уникален интерес на националните селекционери има към вратаря на Черно море Георги Китанов. Талантът от "Тича" е получил повиквателни от юношеския, младежкия и мъжкия национални отбори на България.

Капитанът на "морето" Георги Илиев и Александър Александров отново са в селекцията на Любослав Пенев за важните световни квалификации срещу Малта (10 септември) и Италия (6 септември). Иначе от Черно море в юношеския национален отбор на България до 17 г. е и Даниел Димитров, който игра почти цял мач при загубата на "лъвчетата" с 0:4 от Румъния на международния турнир в Могошоая. В понеделник нашите записаха успех с 1:0 над Шотландия, а в петък приключват участието си срещу Чехия.

Вихрен Манев е главен съдия за мача на "Морето" в събота от 18:00 ч. на "Тича" срещу Лудогорец, негови помощници са Георги Тодоров Мартин Венев, а 4-ти рефер – Георги Ковачев. Събитията зад двете врати ще следят Стефан Павлов и Мартин Богдев.

Днес на "Тича" тимът проведе обедна тренировка. Отборът на Георги Иванов се подготвя с настроение, а след това проведе и традиционното възстановяване.