Дарителска кампания за набиране средства, с които да се облагороди и оживи кеят, открива фондация „Обществен фонд-Русе“ в края на май. Русенският кей събра най-голяма подкрепа в националната кампания „Място в сърцето“.
За набиране на средствата ще бъдат поставени дарителски кутии в няколко от големите хранителни вериги в града. Точното им местоположение ще бъде допълнително обявено. Тази форма вече е доказала своята ефективност, защото гражданите имат лесен достъп до кутиите и възможност да узнаят за какво точно даряват. Надявам се и този път хората да ни подкрепят, за да превърнем кея на Русе в красиво, атрактивно място за жителите на града и туристите, каза председателят на фондация „Обществен фонд-Русе“ Валентин Борисов.
Идеята е със събраните средства и доброволен труд русенци да превърнат кея в предпочитано място за разходки, срещи, забавления и почивка. От фондацията напомнят, че първото дарение в националната кампания „Място в сърцето“ е направено от жители на Русе.
Любимото място на русенци може да се подкрепи и на сайта на кампанията, чрез SMS на единния дарителски номер 17 777 с текст DMS MYASTO, чрез онлайн дарение или чрез банков превод.