Дали зимната селекция е провал или привлечените млади футболисти копират едно към едно формата на батковците си? 
Да вземем дошлия от „Добруджа“ Ивайло Лазаров. Уж чевръст и интересен халф с добра левачка, но няма сили за повече от 60 минути.
Още един човек от „Добруджа“ - Ивелин Аладжов. Ляв бек с визитка на юношески национал! Запълваше дупки, когато Венцислав Йорданов бе контузен. Така и не се утвърди и не блесна.
Централният нападател Кристиян Петков дойде от „Литекс“ с препоръката за титулярен доскоро играч в националния отбор за юноши до 19 години. И от него нищо, май няма и гол по сметката си!
И Христо Кирев пристигна от прочутата академия на „Литекс“, и той не намери място сред хората, които уж трябваше да засилят конкуренцията и да вдигнат класата на отбора.
Пълно разочарование пък се оказа русенският юноша на ЦСКА Владимир Бахъров. Уж бързак, уж техничар, уж импровизатор...
Къде пък изчезна соченият за много перспективен градивен халф от юношите на ЦСКА Красимир Кафтанов? Почнаха да го налагат, после „изгоря“ набързо.
Като че ли само вратарят Радосвет Христов показа известно развитие през пролетта и въпреки някои фрапантни грешки направи хубави мачове.  
Та, въпросът е, нима младоците чак толкова не стават, при все че някои са били и национали, или и те станаха жертва на представата за „правилно“ проведена подготовка, която доведе до дъното целия отбор!