Теодор Георгиев бе избран за изпълнителен директор на ФК „Дунав“ на провелото се близо двучасово общо клубно събрание. Позицията бе разкрита по предложение на клубния президент д-р Симеон Симеонов. Симеонов обясни, че има голяма нужда от опитен човек /Георгиев бе след основателите на ФК „Раковски“, бе и член на УС на „Дунав“ по времето на братя Бобокови/, който да поеме бремето в спортно-технически и организационен план.
Георгиев очерта вижданията си какво трябва да се предприеме като спортно-техническа политика, но в края на форума най-изненадващо заяви, че ако представителният тим изпадне във „В“ група, ще се оттегли от поверения му пост с мотива, че в клуб с аматьорски статут функциите на изпълнителен шеф се обезсмислят напълно.
По-късно Георгиев заяви пред „Утро“, че ще работи на обществени начала, без абсолютно никакво възнаграждение. В публичното си експозе преди това той изтъкна, че е обнадежден за бъдещето при положение, че общината застава твърдо зад ФК „Дунав“. Освен това влязъл в контакти с известна мениджърска агенция, която за първи път щяла да помага на отбор от „Б“ група. 
На сбирката присъстваха зам.-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов. Григоров бе избран за член на общото събрание и на УС. Новият Управителен съвет ще е с Григоров и Георгиев, като председател ще е досегашният клубен шеф д-р Симеон Симеонов. Самият Симеонов заяви, че възнамерявал да се оттегли предвид многото главоболия и лоши разултати на първия отбор, но след гласуването нямало как да абдикира. Новите членове на общото събрание са Андрей Кючуков, Юлиян Йорданов, Драгомир Григоров, Любомир Петков, Красимир Димитров, Теодор Георгиев, ветеранът Иван Въжаров.
Д-р Симеонов направи финансов отчет за периода 2013 година досега. Той отчете приходи по различни пера за общо 169 000 лева. Разходите обаче се изчисляват на 414 090 лева. Разликата от 245 000 лева е дарения от личния джоб на д-р Симеонов. Той дори платил данъци по това дарение. Иначе в клуба от реклама влезли 54 200, от дарения - 11 200, от общината - 80 000, от членски внос - 800 лева. Бе отбелязано също, че фирма „Искра“ помага на школата с безплатен транспорт, освен това внася в нея по 2000 лева на месец.
Похарчените пари пък са 190 000 лева за заплати, храна и нощувки на футболистите, 48 500 за школата, 60 000 за премии, 16 000 за подготовка на отбора, 13 000 за екипировка, 29 000 по организацията на домакинските мачове, 16 900 лева за двубоите, когато отборът гостува, 18 290 лева за осигуровки и данъци.
„Към този момент ФК „Дунав“ не дължи никому нито една стотинка“, заяви д-р Симеонов.
Дългогодишният капитан на „Дунав“ Иван Въжаров взе думата накрая, като постави акцент върху работата в школата. Той посочи, че солидната къща стои добре върху здрави основи.
„Истината е в школата, а не в някакви незнайни войни отвън. До 10 дни трябва да сте готови с план какво трябва да се прави в нея“, препоръча Въжаров.
Накрая всички тръгнаха с плаха надежда към Градския стадион, където „Дунав“ излезе от 18 часа за решителен домакински мач срещу „Монтана“.