Преподавателката по музика в СОУ „Христо Ботев“ Наталия Константинова и началният учител в СОУ за европейски езици Стефан Стефанов бяха отличени с призове в националния конкурс „Учител на годината“ на Синдиката на българските учители. Тържествената церемония на финала на 17-ото издание на конкурса се състоя завчера в столичния хотел „Родина“.
Наталия Константинова е носител на титлата Учител на годината в раздела за извънкласни и извънучилищни дейности - както русенци добре знаят, тя ръководи Тамбурашкия оркестър към гимназията и хоровата школа за малки вокални таланти „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство.
Стефан Стефанов получи Специалната награда на председателя на СБУ. Любим учител на вече няколко випуска малки ученици, той е известен с последователната си и всеотдайна работа с децата от началния курс. И двамата наградени русенски учители са доктори на науките - Наталия Константинова защити титлата в Музикалната академия, а Стефан Стефанов е доктор педагогика.
Много се радваме, че и двете наши предложения бяха оценени, каза председателят на регионалната структура на СБУ в Русе Пламен Атанасов, който посочи, че номинираните от цялата страна са били 76. Церемонията по връчването на наградите е преминала в присъствието на министъра на образованието Анелия Клисарова и други гости.