Нова електронна система за туристическа информация вече е монтирана близо до входа на общинския Информационен център.
Чрез нея всеки гост на града, а и самите русенци, по всяко време на денонощието могат да намерят чрез системата „Инфотур пойнт“ това, което ги интересува - улици, хотели, ресторанти, културни и исторически забележителности, интересни събития, транспорт, вкл. възможност за наемане на автомобил.
Компютърът ще позволява и резервации в хотелите. Не само на място, но и от други градове, които са свързани в „Инфотур пойнт“, обясни шефът на общинското предприятие „Русе Арт“ Анжела Иванова.
На този етап обаче все още в електронната памет са въведени само карти на града. В рамките на месец ще бъде попълнена базовата информация за обектите в Русе. Чак тогава новата система ще може да се използва ефективно. Тогава в нея освен за Русе ще има информация и за останалите български градове, които участват в туристическата система.
Проектът се финансира по туристическата програма на Общината. Стойността му е 20 000 лева. Изпълнението е възложено на софийската фирма „Инфотур системи“ ООД. изграден е портал ruseinfo.org, чрез който всеки може да влезе в системата и от личния си компютър. Това е особено удобно за хора, които пътуват.